“Patakhódítás”


  • 2012. 08. 11.

Egyesületünk egyik legújabb tagja Lindner Tamás, gasztonyi lakos komoly szándékokkal rendelkezik az evezés népszerűsítése kapcsán.

Eme nemes szándéknak első lépése volt a 2012. augusztus 5-én megrendezett gasztonyi “patakhódítás”. A verseny szervezését Tamás önerőből oldotta meg; a szponzorálást is kiválóan megszervezte és a versenyen résztvevők által felajánlott összeget a gasztonyi óvoda támogatására tervezi felajánlani. Az evezésre meghívta egyesületünket is; egy maroknyi ember képviselte is a csákányi Kormoránokat.

Lelkes tagjaink közül páran még a versenyt megelőzően, pénteken látogatást tettek Gasztonyban, ekkor lehetőségük nyílt a szervező jurtájának megtekintésére is.

A meghirdetett 14:30 órai versenykezdetre összegyűltek az érdeklődők a gasztonyi Vörös patak partján. Ekkor még nem vette kezdetét a tényleges verseny; a jelentkezettek a patakkal való ismerkedés címén bejárták a kijelölt pályaszakaszt; néhányan itt próbálgatva a kormányzás csínját-bínját.

Az időjárás kedvezett a versenyzőknek; napsütéses időben mérhették össze gyorsaságukat és technikai tudásukat.

Az evezés mellett alternatív vízi – és nem vízi – sportolási, szórakozási lehetőséget kínált a patak, melyeket a gyerekek kiválóan kihasználtak; valószínűleg vonzani fogja az ifjú korosztályt ez a helyszín :)

A szervező kreativítását dícséri a kategória elsők közötti versenyszám meghirdetése; ezzel abszolút első helyezetti cím kiosztására is sor került.

A patak meghódítása sikeres volt; a résztvevők egy igazán hangulatos délutánt tölthettek el a gasztonyi Vörös patak partján :)

Köszönjük a szervezést, Tamás! :)