3. Rábalapátolás


  • 2013. 07. 03.

Egyesületünk, a Kormorán Kenu Egyesület idén 3. alkalommal rendezte meg a szombathelyi Weking Egyesülettel Rábalapátolás elnevezésű versenyét, mely az idén már második alkalommal volt az Országos Túrabajnokság része.

Versenyünk méltán került be a versenysorozatba; színvonala, népszerűsége egyaránt alátámasztja ezt.

Idén június 22-én, 14:00 órakor vette kezdetét a rajt; 90 hajóban indult (kajakban és kenuban) 185 ember, aki meg kívánta méretni magát gyönyörű és folyamatosan változó folyónkon.

Egyesületünket 9 hajóban 21 személy képviselte, indulóink a 24 km-es távot szép eredményekkel zárták: legjobb eredményünket – ahogy az várható volt – versenycsapatunk (Szeifert Rita, Bálint László, Meskó Krisztián, Škoda Tamás ) hozta el; szoros küzdelemben a Szanazugból érkezett négyes hajó mögött második helyezést értek el.

A verseny legfiatalabb versenyzői idén is egyesületünk családi kategóriás csapatából kerültek ki;

Bakó Levente 3 (augusztusban már 4), Bakó Dominik 6 (novemberben 7) évesen teljesítette a 24 km-es távot;

aktív evezéssel és kitartó türelemmel küzdötték végig szüleikkel a távot; időeredményünk alapján 8 hajót utasítottunk magunk mögé 

A fáradt versenyzőket a parton frissítővel, friss gyümölccsel és energiapótló szőlőcukorral várták segítőink; köszönet önzetlen munkájukért 

Köszönjük továbbá mindazon lelkes háziasszonyoknak, akik idejüket áldozták arra, rendezvényünk számára pogácsákat, harapnivalókat készítsenek; igazán jólestek a finom falatok :)

Idén is köszönettel tartozunk szponzorainknak, támogatóinknak; velük színesebb, színvonalasabb lett rendezvényünk :)

Köszönjük a Kati bisztrónak a finom vacsorát; igazi energiapótló volt a verseny után!

Az eredményhirdetés és fotóáradat után kezdetét vette az Unikum zenekar által hangosított örömzenélés; zenész kenusaink közel éjfélig szórakoztatták a közönséget. Az Unikum zenekar ezt követően léphetett színpadra; köszönjük türelmüket és munkájukat :)

Egyesületünk vezetősége nevében is köszönöm minden tagtársunknak, aki a támogatta a versenyt, akár segítő tevékenységével, akár a versenyen indulásával illetőleg tagdíja első félévben történő befizetésével! :)

Köszönjük továbbá mindenkinek, aki velünk volt, szurkolt értünk és jól érezte magát velünk!

Jövőre veletek újra, ugyanitt :)