SZEZONNYITÁS A RÁBÁN - A NAGY VÍZRE SZÁLLÁS


Családi majális a Rába Vízitúra Központban

Időpont: 2024.05.01.  9:00 - 17:00

Helyszín: Csákánydoroszló, Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont (a Rába-híd mellett)

Aktív programok

Vízitúra kezdőknek

Kombinált túra kezdők részére. 5 km.-es rövid víztúra 6 személyes, biztonságos raft hajókban, melyeket gyakorlott túravezetők irányítanak. A vízre szállást egy rövid, kb. 2 km-es könnyű gyaloglás előzi meg.
Kezdés: 9 órától 14 óráig
Táv: 2+5 km.

Vízitúra gyakorlott evezősöknek

Vízitúra Csörötnek -Csákánydoroszló szakaszon. Csak gyakorlott vízitúrázóknak ajánljuk. Csatlakozni lehet saját eszközökkel is, illetve előregisztráció alapján korlátozott számban kenukat is biztosítunk.
Kezdés: Indulás Csörötnekről 9 órakor. (Előregisztráció alapján korlátozott számban a transzfert is tudunk vállalni, így akik Csákánydoroszlón csatlakoznának, azokat reggel 8 órára várjuk a Kormorán Vízitúra Bázison.)
Táv: 22 km.

Vízitúra Rábagyarmat -Csákánydoroszló szakaszon. Csak gyakorlott vízitúrázóknak ajánljuk. Csatlakozni lehet saját eszközökkel is, illetve előregisztráció alapján korlátozott számban kenukat is biztosítunk.
Kezdés: Indulás Rábagyarmatról 9:30-kor. (Előregisztráció alapján korlátozott számban a transzfert is tudunk vállalni, így akik Csákánydoroszlón csatlakoznának, azokat reggel 8 órára várjuk a Kormorán Vízitúra Bázison.)
Táv: 16 km.

Kerékpártúra a Miród-forráshoz

Kerékpártúra Kemestaródfára, a Miród-forráshoz, amely egyben Mária-kegyhely is. Az útvonal Csákánydoroszló Körmendi utcán át keresztezzük a 8-as főútat, majd Kemestaródfára beérve a Csákányi utca és a Fő utca érintésével érkezünk meg a Miród-forráshoz. Pihenő után ugyanezen az útvonalon gurulunk vissza a Rába Vízitúra Központba. A túrára bárki becsatlakozhat saját kerékpárjával, illetve előregisztráció alapján korlátozott számban kerékpárokat is biztosítunk.
Kezdés: 10:00
Táv: 11 km.

Gyalogtúra

Könnyű gyalogtúra Magyarbüksre, a Büksi rétre. Kockás liliomot már valószínűleg nem látunk, de a táj anélkül is feledhetetlen. A Büksi útig kisbuszokkal megyünk, a túra útvonala a vasúti átjáró után kezdődik.
Kezdés: 10 órakor a Vízi Vándor Látógatóközpont parkolójából. A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
Táv: 7 km.

További programok a nap folyamán

Délelőtt 9 órától termelői piac a Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont előtti területen.
Gyerekek kézműveskedhetnek, 10-12 óra és 13-15 óra közt két turnusban fazekas foglalkozáson vehetnek részt, illetve az Őrség világa természetismereti játékkal játszhatnak folyamatosan. Emellett a rendezvény ideje alatt a Rába világa kiállítás is látogatható. A legkisebbeket ugrálóvárral, arcfestéssel, csillám tetoválással is fogadjuk. A délután folyamán rendőrkutyás bemutató t is láthatnak az eseményen résztvevők.

Gasztro élmények

Az egész napos program nem működnek gasztro élmények nélkül. A regisztrált látogatók, és a túrákon résztvevőket megvendégeljük egy tál „Páci” gulyással és csákányi rétessel. Ezen kívül a látogatóközpont büféje is végig nyitva lesz.

Regisztráció

A túrákon való részvétel ingyenes, de a létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a túrákra az info@kormorankenu.hu email címen lehet.Regisztrálni a túrákra az info@kormorankenu.hu email címen lehet.

Szervezők és támogatók

Az esemény szervezői az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága és a Kormorán Kenu Közhasznú Egyesület.

Az esemény támogatói az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft., a Magyar Vízitúra Szövetség és az Aktív Rába Szövetség.