Rólunk

A Kormorán Kenu Egyesület 2008. novemberben alakult 20 fővel. Az egyesület elnökévé Bálint Lászlót választották.

Az egyesület tagjai közül a vezetőség minden hónapban egyszer összeül, hogy az adott teendőket megbeszélje, a programokat előkészítse.

Ami az egyesület munkásságát illeti, minden vízi évad március 15-én a Rába megkoszorúzásával veszi kezdetét, de természetesen a kenuzás sem maradt ki a nemzeti
A megalakulást megelőző években még nem szervezeti keretek között de már folytak kisebb túrák, voltak rendezvények; az egyesület tevékenységével ezt kívánja szervezett mederben tartani. Az iskolaév lezárása utáni egyhetes kenuzási program már évek óta megvalósul.

Minden hónap utolsó vasárnapján hóvégi evezést tartunk változó indulási-érkezési helyekkel, melyek nagy népszerűségnek örvendenek.

Május hónapban a mi egyesületünk is aktívan részt vesz a Rába-takarításban, ezen alkalmakkor általában házigazdaként is vendégül látjuk a kenusokat; valamint a hónap végén megrendezésre kerülő csákánydoroszlói falunapon aktív kikapcsolódást nyújtunk kicsiknek és nagyoknak.

Augusztus hónapban rendezzük meg a már hagyománnyá vált Kormorán napot, melyen a kenuzás mellett kínálunk a gyerekeknek kézműves tanfolyamot, lovaglási lehetőséget és egy kis zenés mulatságot. 2009-ben részt vettünk az augusztus 19-i körmendi csónakfelvonuláson; ezt a hagyományt az elmúlt években megtartottuk és szeretnénk az elkövetkezendő években is – meghívásunk esetén – tovább folytatni.

Tagjaink létszáma az eltelt évek során megduplázódott.

Egyesületünk a 2011-es évben a helyi programok mellett szervezése mellett kiveszi a részét a kenusok részére rendezett versenyeken is; 2011-ben szebbnél-szebb helyezéseket hozva el mind a rábai-, mind országos- és nemzetközi versenyeken.

2011-ben rendeztünk első alkalommal a Weking egyesülettel összefogva versenyt a Rába Csörötnek-Csákánydoroszló közötti szakaszán I. Rábalapátolás néven. A II. Rábalapátolás 2012-ben már az országos versenysorozat része

Az ilyen sikeres rendezvények adták a lökést annak a kenuzást, a Rábát szerető tagtársainknak, hogy a kenuzásnak szervezeti keretet adjanak Csákánydoroszlóban. Az egyesület zászlajára tűzte a fiatalok egészséges nevelését, és ezért tenni is kívánnak különböző szabadidős, kenus programokkal.

A megalakuláskor fő célnak tűztük ki:

  • RÁBA folyó természeti értékeinek, környezetének megismerését, megóvását, feltérképezését
  • környezetvédelemmel kapcsolatos nevelést, tanfolyamok, táborok, rendezvények szervezését
  • gyermekek és fiatalok közösségi életre nevelését, fizikai és szellemi fejlődésük elősegítését
  • fenti tevékenységgel egyetértő bel- és külföldi csoportokkal kapcsolatok kiépítését, ápolását
  • vízi-jártassági ismeretek elsajátítását, sportolási és szabadidős foglalkozások biztosítását
  • szervezett vízitúrákon, versenyeken való részvételt
  • céljaink elérése érdekében, mások programjainak segítését, azokba bekapcsolódást

Minden segítséget megadunk azoknak, akik ki szeretnék próbálni saját képességeiket, vagy csak evezési kedvtelésre, sportolásra, természeti szépségek élvezésére szánta el magát.

Szeretettel várunk mindenkit tagjaink közé, akik Egyesületünk Alapszabályzatával egyetért, és rendszeresen részt kíván venni programjainkon, valamint hajlandó a céljaink megvalósítása érdekében szabadidejéből, energiájából erre áldozni.

Várunk minden olyan természetes és jogi személyt, gazdasági társaságot, akik hajlandóak a céljaink támogatására.

Részletekért keresse bizalommal Egyesületünket!