Szezonnyitás a Rábán - részletes információk


  • 2024. 04. 30.

Részletes tájékoztató a SZEZONNYITÁS A RÁBÁN - A NAGY VÍZRE SZÁLLÁS eseményünkről

Időpont: 2024.05.01.  9:00 - 17:00

Helyszín: Csákánydoroszló, Rába Vízitúra Központ - Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont (a Rába-híd mellett)

A helyszín megközelítése

Az eseménynek Csákánydoroszló mellett, a Rába Vízitúra Központ - Vízi Vándor Természetvédelmi Látogatóközpont ad helyet. Csákánydoroszló felől Őriszentpéter irányába haladva a Rába híd előtt balra található a helyszín.
Helyszín térkép linkje: https://maps.app.goo.gl/yAHtyoCP5WtdkPgL6
Helyszín GPS koordinátái: 46.964100, 16.51200

Parkolás

A Csákánydoroszlói Polgárőr Egyesület tagjai irányításával fogjuk a kijelölt parkoló helyeket megtölteni. Kérünk mindenkit, hogy az irányítást végző polgárőrökre figyelve és hallgatva parkolják le autójukat.

Érkezés, regisztráció

Kérünk mindenkit, hogy a helyszínre érkezve a Látogatóközpont előtti téren megtalálható regisztrációs sátornál jelentkezzenek be. Itt fogják megkapni a rendezvény látogatásához szükséges karszalagot, az ebédhez szükséges jegyet, illetve itt fognak mindenkinek útbeigazítást adni attól függően, hogy milyen programra jelentkezett.

Vízitúra kezdőknek (kb. 2km gyaloglás és 5 km evezés raft hajókkal)

Ezt a vízitúrát 6 személyes raft hajókkal teljesítjük. Minden hajót egy fő túravezető irányít, rajta kívül 5 fő utas foglalhat helyet. A szükséges felszereléseket a beszállási ponton segítők fogják kiosztani. Mentőmellények is itt kerülnek kiosztásra. Mentőmellény viselése mindenki számára kötelező! A hajókba való beülés már a túravezetők segítségével történik. A hajókat 3 fős csoportokba szervezve indítjuk. Kérünk mindenkit, hogy a túravezetők iránymutatását betartva, az utasításaikat követve teljesítsék a túratávot! A túra végén a szervezők segítenek a kiszállásban. A túrához kapott evezőt, mentőmellényt a kiszállópontnál felállított sátornál kell leadni.

A rövid távon a hajókat 9 órától várhatóan 15 óráig folyamatosan indítjuk. A túra az előkészületekkel, a sétával együtt kb. 1,5 óra. Ezen időintervallumon belül bármikor érkezhetnek a túrázók. Előre időpontokat nem tudunk mondani, mert a hajók haladás sebessége, azok visszaszállításának ideje változó lehet. Aki regisztrált, azokat biztosan el fogjuk vinni a túrára. Előfordulhat, hogy torlódás lesz az indulásnál ezért mindenkitől előre türelmet kérünk. 

Vízitúra gyakorlottaknak Csörötneki indulással

A túrán résztvevőknek  3-4 személyes kenukat biztosítunk. A túra 9 órakor indul a Csörötneki Rába-hídnál. Találkozó 8:45-kor az Akácfa kemping melletti töltésnél.
Helyszín térkép linkje: https://maps.app.goo.gl/B8aHCM9NqhDg2jSMA
Helyszín GPS koordinátái: 46.95182, 16.36593

A túrára korlátozott létszámban transzfert is biztosítunk Csákánydoroszlói indulással. Mindenkivel személyesen egyeztetjük, hogy hova jönnek. Akik Csákánydoroszlón szeretnének csatlakozni hozzánk, ők reggel 8 órára érkezzenek meg a Csákánydoroszlói helyszínre.

Vízitúra gyakorlottaknak Rábagyarmati indulással

A túrán résztvevőknek  3-4 személyes kenukat biztosítunk. A túra 9 órakor indul a Csörötneki Rába-hídnál. Találkozó 8:45-kor az Akácfa kemping melletti töltésnél.
Helyszín térkép linkje: https://maps.app.goo.gl/63uHpGBVijNCx2ur6
Helyszín GPS koordinátái: 46.95033, 16.43029

A túrára korlátozott létszámban transzfert is biztosítunk Csákánydoroszlói indulással. Mindenkivel személyesen egyeztetjük, hogy hova jönnek. Akik Csákánydoroszlón szeretnének csatlakozni hozzánk, ők reggel 8:30-ra érkezzenek meg a Csákánydoroszlói helyszínre.

Kerékpártúra a Miród-forráshoz

Kerékpártúra Kemestaródfára, a Miród-forráshoz, amely egyben Mária-kegyhely is. Az útvonal Csákánydoroszló Körmendi utcán át keresztezzük a 8-as főútat, majd Kemestaródfára beérve a Csákányi utca és a Fő utca érintésével érkezünk meg a Miród-forráshoz. Pihenő után ugyanezen az útvonalon gurulunk vissza a Rába Vízitúra Központba. A túrára bárki becsatlakozhat saját kerékpárjával, illetve előregisztráció alapján korlátozott számban kerékpárokat is biztosítunk.
Kezdés: 10:00
Táv: 11 km.

Akik saját kerékpárt hoznak, nekik legkésőbb 3/4 10-re kellene megérkezniük. Akik a mi kerékpárjainkkal szeretnék teljesíteni a távot, őket kérjük fél 10-re érkezzenek meg.
Találkozó a Vízi Vándor Természetvédelmi Látógatóközpont kerékpártárolója előtti tér.

Gyalogtúra

Könnyű gyalogtúra Magyarbüksre, a Büksi rétre. Kockás liliomot már valószínűleg nem látunk, de a táj anélkül is feledhetetlen. A Büksi útig kisbuszokkal megyünk, a túra útvonala a vasúti átjáró után kezdődik.
Kezdés: 10 órakor a Vízi Vándor Látógatóközpont parkolójából.
Táv: 7 km.