kormorankenu

OTB 2012 – Kiskunlacháza

A Kiskunlacházi versenyen több egységünk is képviseltette magát; a megszokott Kenu négyesünk a kategóriájukban induló 14 hajó között a 4. helyet, míg a szintén Kormoránok képviselő Zsigovits Enikő csapata a 9. helyet érte el.

Kenu kettesben indult Bokor Tamás és Földes Zsolt; nyolcadik helyezést értek el a király kategóriában.

Csapatainkat, ahogy terveztük, lelkes családtagok, szurkolók kísérték el erre a versenyre – remélhetőleg hagyományteremtő lesz ez az utazás -; köszönjük nekik, hogy idejükből áldoztak a versenyzőinkre. Résztvevőinknek gratulálunk az eredményükhöz!


Ismét Szeifert Rita “tollából”:

Kenu négyes versenycsapatunk július 21-én ismét megmérettette magát, ezúttal az OTB 5. fordulóján, Kiskunlacházán. A Kormorán Team-et néhány családtag és egyben lelkes szurkoló is elkísérte, ők a partról szurkolhatták végig a 30 kilométeres versenyt.

A rajtot jelző rendőrségi sziréna a megszokott menetrend szerint, délelőtt tíz órakor szólalt meg, s a ráckevei Duna-ágon felsorakozott kajakosok, mögöttük pedig a kenusok heves evezőcsapásai rendesen felkavarták a vizet.

A rajtot követően Dél felé vettük az irányt. Az első etap a szigetbecsei első pihenőhelyig tartott, amit a Kerekzátonyszigetet balról kerülve értünk el. Az első ellenőrző ponton az egység minden tagjának ki kellett szállnia, s egy rövid, 10-20 méteres futás után (feltankolva vízzel és szőlőcukorral, gyümölccsel) visszapattantunk a kenuba, hogy immár szembeszéllel, a Dunán fölfelé evezve megcélozzuk a második „pihenőhelyet” Ráckevén. Itt a forgatókönyv az előző ellenőrző ponthoz hasonló volt: rajtszám bediktálása, frissítő, majd evezés tovább. Az egyre erősödő szembeszél nem kímélte a versenyzőket, fogunkat összeszorítva küzdöttünk a természet elemeivel. Az Angyali-szigetet részben megkerülve, majd azon egy lagúnán keresztül átvágva visszatértünk a rajthelyre, egyben a harmadik check-point-ra, ahol ezúttal 20 perces kötelező pihenő várt ránk. Körülbelül a táv kétharmadánál jártunk ekkor.

A 20 perc letelte után folytattuk utunkat a Dunán felfelé, majd miután elhaladtunk két sziget mellett, visszafordultunk, és a szigetszentmártoni negyedik ellenőrző pont felé vettük az irányt. Az átmozgató futás után ismét visszaültünk a kenuba, s innen már csak néhány kilométert kellett eveznünk a célba érkezésig. Az időjárás azonban ismét megtréfált minket: a szélirány megváltozott, és hátszél helyett oldalszélben kellett legyűrni az utolsó kilométereket. A célnál a mezőny először elevezett a közönség előtt, majd két bóját megkerülve visszafordultunk és „célbalapátoltunk”.

A kenu négyes mezőny ismét nagyon erős, de ezúttal népes is volt: a kategóriában 14 (!) egység rajtolt el. A Kormorán Team a negyedik helyet szerezte meg, míg a Kormoránokat Zsigovits Enikő képviselte négyes a kilencedik helyen ért célba.

A lacházi 7 sziget maratonon egy kenu kettes egységünk is elindult, a Bokor Tamás-Földes Zsolt páros a nyolcadik helyen végzett a király kategóriában.

A maratont követően szürkemarha-gulyással s egy szelet süteménnyel vendégeltek meg minket, az eredményhirdetésen pedig csak úgy záporoztak a nyeremények. Minden induló kapott oklevelet, a dobogós helyezettek érmet, a kategória-győztesek pedig értékes ajándékcsomagot és kupát is a magasba emelhettek. A szervezők a női indulókra külön is gondoltak, a mezőny minden hölgy versenyzőjét virággal ajándékozták meg. Külön említést érdemel, hogy a díjátadó során köszöntötték és megajándékozták a Kormorán Kenu Egyesület képviselőit, mint a legtávolabbról érkezett csapatot. Hálás köszönetünk ezért Sándor Tamásnak és a Kiskunlacházi 7 sziget maraton többi szervezőjének.

Az este a szokásos jó hangulatban telt: Ropi halsütödéje és egy helyi DJ által szolgáltatott zene gondoskodott arról, hogy a jelenlévők egy újabb szép estére emlékezhessenek majd vissza a hideg téli napokon.

A bajnokság résztvevőire a lacházi verseny után egy hosszabb pihenő vár, hiszen a hatodik, s egyben utolsó fordulóra majd csak szeptember elsején Dunakilitin kerül sor. Addig is jó felkészülést, jó vizet kívánunk mindenkinek!

kormorankenu

Kormorán Nap 2012

Egyesületünk idén is megrendezi a már megszokott nyílt napját augusztusban; a rendezvény programjaira mindenkit szeretettel várunk :)